Selecteer een pagina

Slot-Machines speel je tegenwoordig online!

TopShot

TopShot

Slot machine with extended pinball game in the top.

Lotus Slots

The hit of yesteryear. Popular with new players.

Random Runner

The authentic random runner slot machine.

Supertron

Base model with three reels and premium model with four reels.

Post Poker

The most popular version of video poker!

Reel Cash

Collect the reel cash symbols and get the mystery.

Step Timer

Collect the reel cash symbols and get the mystery.

Classic

Unique slot machine, offering high revenues.

Club Gold

Club Gold is a variation on Club 2000

Keno

The well-known Bingo game for all.

Twin Timer

Four extra creditmeters on one machine make this a hit!

Hold Timer

One of the best of the Timer slot machines.

Mad Timer

Mad Timer is renowned for its top game.

Hot Shot

Hotshot is a slot machine with eight win banks!

Wild Mystery

Easy to play. The Joker game is great fun.

Supaflush

A 4-reel machine with cardgame.

Een slotmachine of gokautomaat (ook wel slot-machines, fruitmachine, gokkast of fruitautomaat) is een mechanisch kansspel dat op muntgeld werkt. De moderne versies werken soms ook op papiergeld. De apparaten zijn meestal te vinden in casino’s en arcadehallen, maar ook vaak in cafés.

Een gokautomaat is niet hetzelfde als een Arcade-automaat. Hoewel beide betalend zijn, is het doel van de speler anders. Een Arcadespel is enkel ter ontspanning daar waar de speler bij een gokautomaat meer geld uit de machine wil halen dan hij er heeft ingestoken.

Om te kunnen spelen, moet men geld inwerpen of op een andere manier betalen. Voor dit geld krijgt men punten (credits) die recht geven op een aantal keren spelen. Een gokautomaat heeft drie of meer rollen met daarop verscheidene afbeeldingen. Wanneer een startknop wordt ingedrukt, of de hendel aan de zijkant van het apparaat wordt overgehaald, beginnen de rollen te draaien. Het is de bedoeling dat er twee of meer van dezelfde afbeeldingen op een rij komen te staan, volgens het winschema op de gokkast aanwezig. Telkens als dit lukt krijgt de speler extra punten. Zo niet, dan gaat er één of meerdere punten verloren. Men kan doorspelen tot alle credits op zijn, of op een gegeven moment stoppen en de winst of het verlies nemen: de credits die men op dat moment heeft staan, worden dan uitgekeerd.

Het toevalskarakter van welk gokspel dan ook is niet te beïnvloeden, en op de lange duur zal men dus altijd geld verliezen.

Over het algemeen behoren de afbeeldingen horizontaal op rij te staan, maar op sommige apparaten leveren diagonale of zelfs verticale rijen eveneens punten op. Sommige gokkasten hebben meer rollen dan slechts de gebruikelijke 3. Ze hebben dan een benedenspel en een bovenspel. Op sommige kasten is ook een 1/0 spel aanwezig. Met dit spel kan men punten van de creditmeter of winmeter op een grotere meter overschrijven, totdat de benodigde waarde voor de inzet van het bovenspel bereikt is.

De gokautomaat met een hendel wordt soms “eenarmige bandiet” genoemd omdat hij op sommige spelers een verslavende werking heeft. Deze spelers stoppen soms pas als ze geen geld meer over hebben.

De ‘rollen’ zijn op moderne machines vaak computeranimaties waarbij de uiteindelijke positie van de rollen niet mechanisch tot stand komt maar door een elektronische toevalsgenerator.